BC Agathos

Langstraat Shooters U12-1 – Agathos U12-1  45-34

U12 kende een goede oefencampagne met winst tegen Barons (25-36) en verlies tegen de kampioen van vorig jaar, Simple Dribble (22-48). Afgelopen zondag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma: uit tegen Langstraat Shooters in Waalwijk. Agathos moest Lucas, topscorer in de eerste oefenwedstrijd missen.

In de eerste helft was de thuisploeg iets trefzekerder en hadden Guy en Tessa, tegen Barons samen goed voor 18 punten, pech in de afronding. Hetzelfde gold ook voor Suzette, die twee schotpogingen mis zag gaan, maar bij het begin van de 4e periode haar directe tegenstander verraste met een schijnbeweging en een snelle score. Ruststand 28-12.

Coaches Julia Zagers en Ruud de Vetter wijzigden in het tweede bedrijf het aanvalsplan, met meer dreiging buiten de bucket, waarbij met name de schutters beter in stelling konden worden gebracht. En die opzet slaagde, waardoor Agathos in de 6e periode het verschil terugbracht tot slechts 7 punten (30-23). Helaas wist Agathos het momentum niet helemaal vast te houden en kon Langstraat Shooters zich net op tijd herstellen en opnieuw uitlopen naar 45-23. Echter Agathos gaf zich niet gewonnen en onder aanvoering van een ontketende Luc, met een totaal van vijf driepunters (15 punten) en een paar hele sterke acties van Nick (11 punten) waaronder een fraaie assist op Danielle, verloor Agathos uiteindelijk met 45-34 en wist daarmee wel de tweede helft winnend af te sluiten.

Zaterdag speelt Agathos voor het eerst thuis en ontvangt het Vossenberg, dat eveneens de eerste wedstrijd verloor.

Meer over GU12-1…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 BC Agathos

Thema door Anders Norén