BC Agathos

Geslaagde clinic Henk pieterse

Zaterdag 21 mei was het dan zover. De basketbal clinic van Henk Pieterse.

Voor wie de naam Henk Pieterse niets zegt:

Henk is met zijn 2 meter 11 een imposante verschijning en een zeer gerenommeerd topsporter, oud Nederlands team basketballer, college basketball en gespeeld bij diverse topclubs en vele kampioenschappen behaald. Hij heeft het zelfs tot try-out van de NBA geschopt, dat kunnen maar weinig Nederlanders zeggen!

Na zijn loopbaan als basketballer heeft hij een geweldig concept opgezet waarover u meer informatie kunt vinden op zijn website www.pestmijmaar.nl . Het in beweging zetten van deelnemers, om hiermee een fundament te creëren voor respect, emancipatie en sportiviteit. Dat is waar zijn workshops en programma’s voor staan. Samenwerking is voor hierin een pré. Dit is wat Henk de maatschappij terug wil geven en dit zijn tevens ook aspecten waar wij als BC Agathos voor staan!

Maar terug naar afgelopen zaterdag waar de deelnemers en hun ouders allemaal rond 1330 in de sporthal waren.
Na het welkomstwoord en de introductie door onze voorzitter Ery Kooi kunnen we van start.
Henk start met wat uitleg over wat we gaan doen en hoe we allemaal een leuke middag kunnen beleven.
Hij vertelt daarna over zijn eigen ervaringen in zijn jeugd en wat het pesten met hem gedaan heeft. Mooi om te zien hoe de kinderen en toeschouwers hier naar luisteren en wat dit met Henk gedaan heeft.
Daarna starten we met het oefenen. De ouders en toeschouwers worden ook gelijk de vloer op gevraagd. Zij kunnen immers vast ook nog wat leren.
Alle oefeningen werden op muziek gedaan en dit leverde leuke swingende plaatjes op. Henk begeleidt dit op zijn eigen unieke wijze. Vanaf de kant is het net of je naar een tekenfilm zit te kijken waar ook veel volwassen grapjes in naar voren komen.

Maar daarna werden er toch wat serieuze wedstrijdjes gedaan. Dribbelen/samenwerken/schieten kwamen hier allemaal aan bod.
Als laatste werd er geschoten om de prijzen Henk had een hoop leuke presentjes bij voor de winnaars dus iedereen deed erg goed zijn best.

Als afsluiter werd er een mooie groepsfoto gemaakt van Henk en de deelnemers.
Allemaal in een mooi shirt van deze dag als aandenken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 BC Agathos

Thema door Anders Norén