BC Agathos

Blauw-Wit U14-3 – Agathos U14-1 41-76

Zaterdag was de ‘klassieker’ Blauw-Wit-Agathos. Twee van de drie koplopers, dus voor het kampioenschap een must om te winnen. In het eerste kwart speelden beide teams wat gehaast en werden veel kansen gemist. Agathos sloeg wel een klein gaatje: 8-12, onder meer door twee scores van Thijm. In het tweede kwart kwamen Emma (vandaag 29 pt.) en Thomas (16p) op stoom. De scheidsrechter zat niet echt mee en floot vaak onterecht tegen Agathos. Agathos liet zich niet kennen en liep uit naar 21-34 bij rust. In de rust werd een hartig woordje gesproken met de scheidsrechter, wat wel hielp. De belofte om bij een overwinning naar de Mac te gaan overigens ook. Na rust kwam Jaron (15p) op dreef met veel knappe scores, maar ook verdedigend stond het blok Luuk, Bas, Patrick als een huis. We gaven het derde kwart maar 6 punten weg: 27-57 na Q3. In het laatste kwart liet Sylvan (10p) ook nog zien wat hij in huis heeft, met meerdere goede scores. Een minuut voor tijd vierden we de overwinning vast even met een extra time-out. Ook het laatste kwart was voor Agathos, eindstand: 41-76. We liggen nog vol op kampioenskoers!

Meer over U14-1…