BC Agathos

Migliore U14-1 – Agathos U14-1 50-28

Agathos moest danig verzwakt aantreden tegen Migliore. Maar liefst vijf spelers waren om diverse redenen verhinderd en hadden afgezegd. Coach Ruud de Vetter had daarom een beroep gedaan op Suzette een van de meest talentvolle speelsters van U12. Suzette kende een prima debuut en speelde een uitstekende wedstrijd en was zelfs eenmaal heel dicht bij een score. Agathos begon tamelijk ongelukkig aan de wedstrijd terwijl de thuisploeg alles leek raak te schieten. Daardoor prijkte er een 13-0 stand op het score bord naar amper 4 minuten. Gelukkig wist Agathos onder aanvoering van Kuno (7 punten) en Floris (4 punten) zich te herpakken en verkleinde het de achterstand naar 15-10. In de tweede periode waren beide teams lang aan elkaar gewaagd en bleef het verschil rond de 6 punten verschil schommelen in het voordeel van Migliore. Ruststand 23-17. Na rust gooide de thuisploeg er een schepje bovenop en had Agathos meer moeite met het afstoppen van de twee zeer lange spelers van Migliore, die beide bijna een kop groter waren dan de langste speler bij Agathos. Daarnaast stokte ook de scoringsmachine van Agathos en was alleen topscoorder Sieb (10punten) trefzeker en wisten  alleen Nick en Patrick nog een score te noteren. Sayidomar, normaal gesproken goed voor dubbele cijfers, speelde ongelukkig en kwam slechts tot een score van 3 punten. Eindstand 50-28. De volgende wedstrijd is op 7 maart thuis tegen ABC Basketball. Waarvan in de heenwedstrijd werd gewonnen.

Meer over U14-1…