BC Agathos

Agathos U14-2 – WBB Giants U14-1, 54 – 78

Zaterdag kwamen de Giants uit Bergen op Zoom op bezoek. Giants heeft twee eredivisiespelers van High Five in het team, wat natuurlijk op voorhand een oneerlijke strijd geeft. Even leek het erop dat die er niet waren, maar halverwege het eerste kwart kwamen zij toch de sporthal binnenrennen na hun andere wedstrijd. Na 10 minuten stond het 11-19 voor de Giants. Agathos was even van slag toen Giants toch hun twee extra spelers kon inzetten, wat zich vertaalde in een 20-41 ruststand.

De tweede helft liep heel anders. Agathos liet zich niet verder van de wijs brengen en speelde met  volle inzet en op karakter. Giants wist even niet wat ze hier mee aan moest en Agathos won het derde kwart zelfs (25-24)! Het laatste bedrijf gaf hetzelfde beeld. Agathos werd fanatieker, Giants gefrustreerder, wat resulteerde in een speler met een technische fout één die met met 5 fouten voortijdig van het veld werd gestuurd. We konden niet dichterbij komen, maar met 54-78 was het resultaat beduidend beter dan de 70-18 in de uitwedstrijd. Bovendien had nog geen ploeg meer dan 40 punten gemaakt tegen Giants. Agathos stapte met opgeheven hoofd en een lach van het veld!

Meer over U14-2…