BC Agathos

Agathos U14-1 – Barons U14-3 65-62

Eindelijk. De eerste overwinning voor U14. Hoewel Agathos maar liefst vier spelers moest missen vanwege ziekte en/of andere verplichtingen was het team gebrand op winst. Agathos startte overtuigend in het eerste kwart met attractief basketbal, waardoor naar 10 minuten al een marge van 10 punten op het scorebord prijkte (18-8) onder andere door twee gave assist van een sterk spelende Bart en goed verdedigend werk van Patrick. In het tweede kwart wist Agathos de marge verder uit te bouwen tot zelfs 12 punten verschil. Ruststand 33-21. Ook na rust bleef Agathos onder aanvoering van Sayidomar, Nick en Sieb (topscoorder met 20 punten) domineren met sterk reboundwerk van Lucas, maar desondanks bleef Barons in het spoor in halverwege de tweede helft begonnen de gasten puntje voor puntje in te lopen, waarbij Agathos soms een steekje liet vallen. Bij het ingaan van de laatste periode was het verschil nog altijd 8 punten in het voordeel van Agathos. Barons startte een alles of niets offensief, maar Agathos had steeds het juiste antwoord met een tegenscore en even leek de wedstrijd beslist dankzij een grandioos driepuntschot van Emma (9 punten in de laatste 10 minuten en twee assists) en een schitterende eigen steal van Luc met score. Bij 63-54 met nog 1,5 minuut op de klok, voerde Barons de defensieve druk op en dwong Agathos tot een paar onnodige fouten, waardoor de marge in amper 1 minuut slonk naar 65-62. Echter in de slotseconde kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eindstand 65-62. Hopelijk kan Agathos in de tweede resterende wedstrijden de stijgende lijn voortzetten.

Meer over U14-1…