BC Agathos

Agathos VU18-1 – Volharding VU18-1 51-42

Na een break van 2 weekenden mochten wij aantreden tegen de ongeslagen nummer één uit Goes. De afgelopen weken werd er keihard getraind om zowel aanvallend als verdedigend de laatste puntjes op de i te zetten. Beide ploegen beginnen zenuwachtig en tot 7-6 gaan de ploegen gelijk op. Daarna scoort de uitploeg niet, terwijl wij wel het netje vinden. Bij het einde van het kwart staat er dan ook een 13-6 voorsprong op het bord. Het begin van de tweede periode lopen we uit naar 12 punten verschil. Vanaf dat moment gaan de pogingen bij Volharding ook weer door de ring, maar gelukkig weten we tot de rust de voorsprong te behouden (32-17). Goes gaat steeds meer verdedigend druk zetten en hoewel we wel de kansen krijgen, lukt het deze periode maar niet om te scoren. Mede door het mindere spel van de tegenstander kunnen wij een redelijke voorsprong behouden (39-26). Het laatste kwart is wederom erg wisselvallig en Volharding kan zelfs terugkomen tot 5 punten halverwege de periode. Maar door onze vechtlust kunnen we de wedstrijd redelijk makkelijk uitspelen. Eindstand: 51-42. Door deze wedstrijd te winnen, nemen wij de koppositie over. Met nog één wedstrijd te gaan, moet er echter nog wel van Terneuzen gewonnen worden op 7 december om de eerste plaats te behouden en ons winterkampioen te noemen.

Meer over VU18-1…