BC Agathos

Blauw Wit U14-2 – Agathos U14-2 45-44

De wedstrijd tegen Blauw-Wit blijft altijd een beladen wedstrijd en vandaag was dat niet anders. Na de rumoerige warming-up was het eerste kwart duidelijk voor Blauw-Wit: 20-11. Agathos kon in het tweede kwart prima aanhaken en met mooie combinaties kwamen we terug tot 29-23 bij rust. In de tweede helft besliste de scheidsrechter de wedstrijd. Thomas werd met 5 fouten (waarvan iedereen aan Agathoskant er zeker 2 gemist had?!) van het veld gestuurd en Bas werd zo hard onderuit gehaald dat hij niet verder kon. De scheidsrechter gaf de fouten echter steeds aan Agathos, waardoor we lang in de foutenlast speelden en Blauw-wit keer op keer vrije worpen mocht nemen. Maar Agathos zou Agathos niet zijn als we niet door zouden vechten tot het einde. Door een tactische move speelde Fiene (DE uitblinker vandaag) de topscorer van Blauw-Wit compleet uit de wedstrijd, tot zijn grote frustratie. Even hing een stunt in de lucht, nadat Agathos in het vierde kwart op op een 39-41 en daarna 43-44 voorsprong kwam. De scheids ‘greep in’ en gaf Blauw-Wit in de laatste 2 minuten nog 8(!) vrije worpen, waardoor we met 45-44 net te kort kwamen. De scheids en Blauw-wit coach gaven elkaar (letterlijk!) nog een High-Five, maar het was Agathos dat trots en met opgeheven hoofd naar huis ging! Volgende week ontvangen we Migliore.

Meer over U14-2…