BC Agathos

Agathos H2 – Mevo’80 H1 70-52

BC Agathos H2 moest het afgelopen zaterdag op nemen tegen de medekoploper Mevo’80 H1 uit Burgh-Haamstede. In een stille sporthal Dongemond zonder publiek startte BC Agathos H2 goed in de 1e kwart. Na een stroef begin ging het aanvallend draaien en werd de 1e kwart met 18-15 in het voordeel van Agathos H2 afgesloten. Echter in de 2e kwart ging het stroef aan de kant van BC Agathos H2. Mevo’80 H1 waren feller in de verdediging en in de aanval en dat resulteerde in een ruststand van 26-36 voor de bezoekers. Na de rust ging Mevo’80 in een zone verdediging staan, een spel tactiek wat niet erg geliefd is bij Agathos H2 maar dit keer werkte het in een voordeel voor de thuisploeg. BC Agathos H2 voerde het tempo op en sneed als een warm mes door de verdediging van Mevo’80 H1. Met liefst 26 punten in de 3e kwart werd de 4e kwart ingegaan met een tussenstand van 52-46 in het voordeel van BC Agathos H2. In de 4e kwart speelde BC Agathos H2 gedecideerd verder met snelle aanvallen en goed verdedigend werk naar een eindstand van 70-58 waardoor BC Agathos H2 nu de 1e plek op de ranglijst inneemt. Zaterdag 31 oktober speelt BC Agathos uit tegen Giants H2 in Bergen op Zoom.

Scores BC Agathos H2: Dirven 16,Jacob 14, Schraven 12, van der Veeke 10, Stolk 6, Osman 4, van der Heijden 4, Boot 2 en Kremer 2.