BC Agathos

ABC Basketball U14-1 – Agathos U14-1 48-66

U14 van Agathos is het nieuwe jaar goed gestart met een overwinning uit tegen ABC Basketball in Wijk en Aalburg. Agathos toonde in December al een behoorlijke progressie en de trainingen olv de nieuwe trainster Vivian Waas beginnen vruchten af te werpen. ABC Basketball is een relatief onbekende tegenstander voor Agathos en het was in de eerste helft dan ook even aftasten waar het meeste gevaar bij de tegenstander lag. Via 14-11 na de eerste periode en een 30-23 stand bij rust. Nam Agathos in het begin van de tweede helft het initiatief en amper 1 minuut na rust, was het Patrick die de aansluiting bewerkstelligde (30-29), waarna Emma, topscoorster met 21 punten, Agathos op voorsprong schoot. Daarna was het tot halverwege de derde periode, dat beide gelijk op gingen en Agathos de thuisploeg steeds weer op gelijk hoogte zag komen. Uiteindelijk bij 40-42 zette Agathos de versnelling in en dankzij 6 punten op rij van Sieb, goed voor een totaal van 18 punten, sloeg Agathos een gat en denderde voort met 22 scores voor en slechts 2 scores tegen in de laatste 10 minuten. Eindstand 48-66. De overige scores van Sayidomar 15 punten, Nick 6 en Kuno 4 punten.

Meer over U14-1…