BC Agathos

Opnieuw leden geslaagd voor BS2

Helaas is dit seizoen tot een abrupt einde gekomen. We zijn begin dit jaar weer enthousiast begonnen met de volgende groep scheidsrechters in opleiding, zodat ook zij hun (verplichte) scheidsrechterdiploma zouden kunnen halen. We hadden een enthousiaste groep van 6 leden voor de opleiding BS2. Tijdens de workshops werd goed mee gedaan door iedereen. Tijdens de workshop ‘Arbitragetechniek’ hadden we zelfs bezoek van iemand van  Langstraat Shooters uit Waalwijk. Ook zij zijn natuurlijk bezig met het organiseren van een BS2-opleiding en waren zeer nieuwsgierig naar onze aanpak.

Doordat we plotseling geconfronteerd werden met Covid-19 en alle gevolgen die dit had, hebben we helaas de opleiding niet voor iedereen af kunnen maken. Voor de leden die nog niet alle onderdelen hebben afgewerkt gaan we na de vakantie natuurlijk weer zo snel mogelijk verder met de opleiding. Alle afgewerkte onderdelen blijven gewoon staan. Zij moeten nog een paar wedstrijden fluiten (waaronder de Proeve van Bekwaamheid) zodat we ook hen zo snel mogelijk een diploma kunnen overhandigen.

Gelukkig hebben 3 leden hun opleiding wel kunnen afronden.

We feliciteren dan ook deze 3 leden van harte met het behalen van hun BS2-diploma.

  • Tycho v.d. Veeke
  • Indy Smid
  • Suze Hofkens

Zij zullen in de toekomst op de velden niet allen te bewonderen zijn als speler maar zeker ook als scheidsrechter.

Nadat we met de huidige groep klaar zijn zullen we natuurlijk starten met een nieuwe groep. Hiervoor zullen leden aangewezen worden door de begeleidingscommissie. Mocht je 16 jaar of ouder zijn en nog geen scheidsrechterdiploma hebben, dan je je natuurlijk ook zelf aanmelden voor de opleiding. Je doet dit bij de begeleidingscommissie via Kristian Boot of John Ligtvoet.

Nu we misschien wat minder bezig zijn met actief basketball geeft dit natuurlijk de mogelijkheid om de spelregels nog eens onder de loep te nemen. Hoe zat het ook al weer met crossing of die loop-regel? Wat is ook alweer het verschil tussen interference en goaltending? Neem eens een kijkje op de site van Basketballmasterz.nl . Op deze website vind je de belangrijkste spelregels uitgelegd, compleet met (video-)voorbeelden. Ook altijd interessant voor ouders en opa’s en oma’s. En om je kennis eens goed te testen vind je hop de website ook allerlei oefentoetsen. Wie weet alle vragen foutloos te beantwoorden?

Zeker ook belangrijk voor onze spelers die dit jaar 14 jaar worden. Voor hen is het verplicht om via de website van basketballmasterz.nl hun spelregelbewijs te halen. Dit is verplicht voor alle spelers vanaf 14 jaar die competitie willen spelen. Vanaf het seizoen 2020-2021 zal de NBB dan ook gaan controleren of iedereen die mee doet aan een wedstrijd ook zijn spelregelbewijs heeft gehaald. De NBB kan hier zelfs een boete voor geven.  Je krijgt van de begeleidingscommissie bericht wanneer je je spelregelbewijs moet halen. Maar je kunt dit natuurlijk ook al eerder doen. Je logt in met je inlog die je ook gebruikt voor de basketball-app van de NBB.

Namens de begeleidingscommissie

John Ligtvoet

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 BC Agathos

Thema door Anders Norén