Gastlessen BC Agathos gaan niet door!

De geplande basketbal gastlessen op alle basisscholen in Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk in de week van maandag 30 maart tot en met vrijdag 3 april gaan niet door als gevolg van het aangekondigde kabinet besluit op zondag 15 maart jongstleden.

Jaarlijks organiseert BC Agathos op 2e paasdag een 3 tegen 3 school basketbaltoernooi voor de groepen 5 t/m 8 van de basisschool. Ter voorbereiding worden op alle scholen door ervaren trainers basketbal lessen gegeven tijdens de reguliere gymles. De animo voor deze lessen is altijd hoog. Meer dan 30 groepen verdeeld over 8 scholen hadden zich aangemeld.
BC Agathos hoopt met deze activiteit jeugd te interesseren voor de basketbal sport en tevens nieuwe jeugdleden te werven.

Door de crisis rondom het Coronavirus en het besluit van het kabinet om alle scholen te sluiten tot 6 april zijn de gastlessen voorlopig opgeschort en bekijkt de activiteiten commissie van BC Agathos of deze wellicht in een later stadium als nog kunnen worden georganiseerd.