BC Agathos

Agathos U14-1 – ELBC U14-1 13-79

Voorafgaand aan de wedstrijd was er eerst een indrukwekkende minuut stilte ivm het plotseling overlijden van Arjan Maarschalk op 44 jarige leeftijd tijdens een fietstocht in Luxemburg op zaterdag 5 oktober jongstleden. Arjan speelde bijna 10 jaar voor het eerste senioren team en mag worden gezien als een van de beste spelers die Agathos ooit heeft gehad. De minuut stilte ter nagedachtenis aan Arjan, moet het nog onervaren U14 team parten hebben gespeeld, want na 1 periode stond het 0-20 op het scorebord. Echter op het veld was er nauwelijks sprake van een krachtsverschil tussen het nog puntloze Agathos en de ongeslagen koploper ELBC. Alleen de gasten uit Etten-Leur gingen veel zorgvuldiger om met de kansen, terwijl Agathos teveel onnodig balverlies leed. In de tweede periode leek Agathos zich enigszins te herstellen, maar verder dan 6 punten kwam het niet omdat de schotpogingen van Sieb, Nick, Patrick en Sayidomar de precisie miste. In het tweede helft ging het helaas niet veel beter. Eindstand 13-79. Danielle was de enige speelster van Agathos die kon terugkijken op een goede wedstrijd.

Meer over U14-1…