BC Agathos

Agathos U14-1 – Barons U14-2, 94 – 32

Het was zaterdag een mooie middag voor de U14-1 van Agathos, tegen Barons uit Breda. Het begin was nog stroef en ondanks een snelle 4-0 voorsprong voor Agathos wist Barons brutaal de leiding te nemen. De Agathossers wisten elkaar nog niet te vinden, maar door hard werken was er na het het eerste kwart wel een voorsprong: 10-7. In het tweede kwart zette deze lijn zich door en kon Agathos uitlopen tot 32-17. Maar in de tweede helft werd het spel pas écht goed. Luuk speelde ijzersterk achterin en onderschepte menig pass en pakte veel rebounds. Patrick, Kuno en Dylano waren steeds aanspeelbaar voor de outlet, zodat we steeds snel de tegenaanval konden inzetten. In de laatste seconde van het derde kwart wist Emma met een vette driepunter de stand op 59-26 te zetten: een fijne voorsprong en dat was een opmaat voor meer! Het laatste kwart was regelrechte galleryplay. Flitsend combinatiespel leverde 33 punten op in de laatste tien minuten, waarbij vooral Emma (vandaag 35 punten!), Sylvan (31p) en Jaron (die de aan zijn moeder aangekondigde 18 punten haalde: dat zal ze nog wel de hele week horen) het net wisten te vinden, maar uiteindelijk kwam iedereen tot scoren: eindstand 92-34.

Meer over GU14-1…