BC Agathos

XU14-1 wint thriller in Rijen

MIGLIORE X14-1 – AGATHOS X14-1 (52-53)

De eerste helft van het seizoen werd door Agathos U14-1 haast als routinematig afgewerkt. In geen enkele wedstrijd werden ze bedreigd en monsterscores waren meer regel dan uitzondering. De totaal statistieken (911 scores voor en 161 tegen) getuigen hiervan. Maar met de opstap naar de 2e klasse werd gehoopt op meer tegenstand en die kregen ze! De tweede helft van het seizoen werd afgetrapt met een wedstrijd tegen de Giants U14-2. Deze wedstrijd werd, na een ongewoon moeizaam begin, uiteindelijk met 57-43 gewonnen. Maar de echte test stond Agathos U14-1 afgelopen zaterdag te wachten tegen Migliore U14-1 in de Margriethal in Rijen. Migliore, wat vorig jaar nog in de hogere A-klasse speelde, staat bekend als geduchte tegenstander.
De wedstrijd wordt aangevangen zonder de geblesseerde Raven. Als topscorer, met 99 punten uit de eerste helft van het seizoen, een vaste waarde voor het team. Hij neemt nu plaats op de bank in de rol van assistent coach. Agathos opent de score waarna het stuivertje wisselen is. Telkens weet Agathos Migliore net voor te blijven, maar kan niet echt een gat slaan. Verdedigend wordt er scherp gespeeld met een sterke rol voor Raf en Sayidomar. Ook Migliore laat zich niet onbetuigt wat soms aan beide zijde resulteert in een overtreding en het nemen van vrijworpen. Nergens wordt de grens echt overschreden en de wedstrijd blijft sportief. Luuk en Dylan vinden het meest de weg naar de basket, vaak na een goede assist van Juul, Emma of Julia. In het derde kwart, als de spelers van helft zijn gewisseld en Agathos richting het enthousiaste meegereisde publiek speelt, ontstaat er zowaar een gat van 12 punten. Langzaamaan verdwijnt dit echter weer richting de zoemer van de laatste periode. Het staat dan 50-50. Een zeldzaamheid binnen basketbal. Wat volgt is een zinderende verlenging die het publiek tot op het puntje van hun stoel brengt. Geen van beide teams weet een grote voorsprong te nemen en het verschil blijft beperkt tot telkens 1 punt. Het spel komt even stil te liggen wanneer Julia, na het blokken van een schotpoging, geblesseerd op het veld blijft liggen. Helaas is de wedstrijd voor haar dan afgelopen. Het beslissende moment vindt plaats in de 4e minuut. Dylan weet 2 punten te scoren waarna Migliore een tegenaanval opent die gestopt wordt met een fout. Migliore krijgt 2 vrijworpen die beiden gemist worden. Het blijkt voor Migliore de laatste kans op de overwinning. Agathos wint met 52-53!