BC Agathos

Spelregelkennis basketbal voor ouders

Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen; NOC*NSF en de sportbonden trekken hierin gezamenlijk op. Een van de belangrijkste hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis. Om deze kennis onder de sporters te bevorderen, is er de introductie van ‘Basketballmasterz’.

Via de officiële NBB-site www.basketballmasterz.nl leren jeugdspelers (en ook alle andere basketballers) op een aantrekkelijke én effectieve manier de spelregels beter begrijpen. Op de site vind je de spelregels van basketball in heldere taal. Je vindt er uitleg over de twintig belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken. Verder leer je met hulp van deze site, al van jongs af aan, ook de regels beter accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels voor hun team de winst dichter bij!
De spelers zelf kunnen op deze site naar hartenlust lezen, kijken en oefenen.

Maar ook van de ouders van onze spelers krijgen onze trainers en coaches regelmatig vragen over de spelregels. En  voor hen biedt Basketballmasterz natuurlijk ook een mooie gelegenheid om de spelregels (beter) te leren kennen.
Dus wil je als ouder meer weten over de spelregels van onze geweldige sport, kijk dan eens op www.basketballmasterz.nl en probeer eens of je een oefentoets kunt maken.
En mocht je na het bekijken van de site toch nog vragen hebben over de spelregels, kun je die natuurlijk altijd blijven stellen aan de trainer/coach van je kind.
En natuurlijk horen we graag of het je gelukt is de oefentoetsen succesvol af te ronden!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BC Agathos

Thema door Anders Norén