BC Agathos

Seizoen 2015-2016: een terugblik

Het seizoen 2015-2016 zit er alweer op! Het is weer voorbij gevlogen!

Agathos kijkt terug op een geslaagd seizoen. Voor zowel de breedte van de vereniging als in de prestaties van de teams. 10 competitiespelende teams en 3 kampioenen! Graag staan we bij elk team even stil om hun seizoen te beschrijven.

Natuurlijk beginnen we bij de jongste talentjes van Agathos;

Gemengd onder 10
Een club enthousiaste jongens en meisjes die gedurende het jaar alleen maar groter werd. Dat geeft maar weer aan hoe gezellig het bij Agathos is, maar vooral ook hoe leuk zij het spelletje basketball vinden.

Gemengd onder 12
Wat een succesvol en leuk jaar voor de jongens en meisjes van GU12! Met speels gemak werden ze met kerst al winterkampioen, maar ze deden dit na de kerst nog een dunnetjes over in de zware Tweede Klasse! Meer dan verdient door het goede fanatieke spel is ons U12 team te sterk voor de rest van de competitie. Dit succes komt voort uit de leuke en leerzame trainingen en wedstrijden van de trainer/coaches Bas, Bjorn en Marco.

Meisjes onder 14
Ze waren zo dichtbij, maar helaas, net tweede! Maar dat mag de pret niet drukken. MU14 is een leuke club meiden die ondertussen al heel wat jaartjes basketball erop hebben zitten en met vaste trainer coach Marit een hecht team zijn gaan vormen. Gaan we volgend jaar ongetwijfeld veel van horen!

Jongens onder 14
Een groep jongens die onder de enthousiaste leiding van John, Antonie en Patrick flink zijn gegroeid afgelopen seizoen. De goede trainingen hebben bijgedragen dat de jongens in een hele sterke competitie goed hebben kunnen meedraaien en hele leuke wedstrijden hebben laten zien. Een groep jongens die veel plezier in het spelletje hebben en waar we dus nog heel wat jaartjes van kunnen gaan genieten!

Meisjes onder 16
En de meiden van coach Erik flikken het weer; kampioen! Tegen grote clubs uit de regio heeft MU16 voor het zoveelste jaar op rij laten zien dat Agathos een talentvolle lichting meiden heeft. De groep meiden blijft maar groeien, zowel in basketballkwaliteiten als in plezier. Ga zo door meiden!

Jongens onder 16
Voor de kerst kon geen tegenstander zich meten met het goede team van Michel en Levi, ze werden dan ook ongeslagen winterkampioen. Na de kerst kwamen de jongens in een zeer spannende competitie terecht. Veel wedstrijden waren close, waarvan ze ongeveer de helft wisten te winnen. Een seizoenshelft waar de jongens veel van geleerd hebben

Heren onder 20
Voor het eerst in de U20 competitie.. Met een jong team.. Maar gewoon weer kampioen! De club mannen van coach Quincy wisten juist in de wedstrijden tegen de concurrenten een hoog niveau te halen. Het kampioensfeestje moest nog eventjes uit worden gesteld na de enige nederlaag van het seizoen, maar in Werkendam was het dan wel raak! Een grote groep jongens waarmee de herenteams over enkele jaren een flinke versterking zal gaan krijgen!

Dames 2
Lang op koers voor kampioenschap, maar uiteindelijk net te kort gekomen voor de beker. Een nette tweede plaats voor het tweede damesteam van Agathos, die gezelligheid goed weten te combineren met goed basketball. Onder de leiding van trainer coaches John en Marcel gaan de dames het volgend jaar gewoon weer proberen!

Dames 1
Ook dit jaar kwam Dames 1 weer uit in de zware 1e klasse. Het gemis aan lengte moest dit jaar goedgemaakt worden met snel en behendig spel. Een samenstelling en spel waar de dames aan het begin van de competitie aan moesten wennen, maar waar gedurende het seizoen ook juist de overwinning mee geboekt werden! Helaas het laatste jaar voor trainer/coach Erik, die wij hartelijk willen danken voor zijn seizoenen bij Dames 1!

Heren 2
Nog jong, maar eigenlijk mag je deze kerels al wel vedettes noemen. Zo speelde Heren 2 overigens ook dit seizoen, die je toch zeker geslaagd mag noemen. Met uiteindelijk een derde plaats hebben de heren mooi basketball laten zien, met als hoogtepunt toch wel de thuisoverwinning na Overtime tegen Waalwijk 2.

Heren 1
Vers van een kampioenschap in de Eerste klasse, mocht een seniorenteam van Agathos het voor het eerst in de geschiedenis in een landelijke competitie gaan proberen; de Tweede Divisie A. Met vooraf als doel lijfsbehoud begon Heren 1 aan de competitie die ze leidde langs de grotere verenigingen uit Brabant en een hoop nieuwe sporthallen in Zuid-Holland. Dat de heren een volwaardig team in de competitie zouden zijn werd al in wedstrijd 1 duidelijk na een Overtime Win in Bergen op Zoom. Uiteindelijk ging Agathos 1 in de helft van de wedstrijden met de overwinning aan de haal wat een nette gedeelde 6e plaats opleverde. Ook betekende dit seizoen de laatste voor Maarten, na 17 seizoenen bij Heren 1. Mook gaat het vanaf komend jaar proberen bij Heren 2.

 

Al met al een mooi seizoen dus. We hopen jullie allemaal te zien op of het Agathos Basketbalkamp op 4 & 5 juni (meer info) of op de afsluitende Agathos BBQ op 25 juni (meer info)! Tot dan!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BC Agathos

Thema door Anders Norén