BC Agathos

Geslaagde laatste ‘verenigingscursus in 1 dag’

Afgelopen maandag, 28 december, werd 1 van de laatste ‘Verenigingscursus in 1 dag’ georganiseerd. Deze dag werd georganiseerd door BC Vlijmscherp SVH uit Vlijmen.

Met 66 deelnemers uit voornamelijk oost-Brabant was het een zeer geslaagde dag. Ook wij van BC Agathos waren aanwezig. Een van onze spelers had zich helaas verslapen en zal met de volgende cursus mee moeten doen maar om 8:30 hadden zich 10 spelers, 2 trainers en 2 begeleiders verzameld bij de sporthal in Raamsdonksveer en vertrokken we vol goede zin richting Vlijmen. Om 9:15 begon een drukke dag waarbij, verdeelt over 6 baskets, door de begeleiders van de verschillende verenigingen uitleg werd gegeven over alle spelregels. Alle deelnemers hadden van te voren een hand-out gekregen die zij door moesten nemen zodat tijdens deze dag vooral naar de praktijk werd gekeken. De cursisten werden verdeeld over 6 groepen, per basket 1 groep, en elke 25 minuten moesten de groepen doordraaien. Op deze manier werden voor de middag alle spelregels besproken. Na de lunch ging het vooral over de praktijk. Eerst een instructie over weerbaarheid van de scheidsrechter en daarna werd 1,5 uur besteed aan arbitragetechniek. Van alle cursisten werd verwacht dat zij ook daadwerkelijk een (stukje) wedstrijd floten.

De dag werd afgesloten met een schriftelijk examen, welke bestond uit 20 meerkeuze –vragen en 30 goed/fout-vragen. Om 16:15 waren alle uitslagen bekend.

Alle cursisten van Agathos zijn geslaagd dus we kunnen weer 12 nieuwe scheidsrechters aan ons korps toevoegen.

– Esther Kuijpers
– Paul Groeneveld
– Levi Smid
– Jewel Lefeu
– Kim Vos
– Patrick van der Heijden
– Robin Smeets
– Osman Osman
– Elise Hermans
– Rik Vos
– Antonie van de Vorstenbosch
– Erik Vos

Wij feliciteren alle deelnemers en wensen jullie veel fluit-plezier.

Ook bedanken we Koen Schellekens en John Ligtvoet voor de begeleiding tijdens de cursus.

Vanaf 1 januari zal de NBB beginnen met de nieuwe cursussen BS2, BS3 en BS4.

Een Basketball Scheidsrechter 2 (BS2) is in staat om wedstrijden op verenigingsniveau te fluiten. Het opleidingstraject tot BS2 bestaat uit twee workshops, die door de vereniging worden georganiseerd. Deze twee workshops, die gaan over Arbitrage (het fluiten zelf) en Leiderschap & Sportiviteit (je houding op het veld), bereiden de deelnemer voor op het fluiten van officiële competitiewedstrijden. Daarnaast fluit je in het opleidingstraject nog een aantal wedstrijden. De BS2 opleiding wordt afgerond met het fluiten van een wedstrijd, dit is de Proeve van Bekwaamheid (PvB). Het portfolio bestaat uit twee praktijkopdrachten die gemaakt worden bij het fluiten van verenigingswedstrijden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BC Agathos

Thema door Anders Norén