BC Agathos

Eerste geslaagde BS1 (Spelregelbewijs)

Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen; NOC*NSF en de sportbonden trekken hierin gezamenlijk op.
Een van de belangrijkste hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis.
Om deze kennis onder de sporters te bevorderen, hebben zij “Basketballmasterz” geïntroduceerd.

Op deze website is voor iedereen in heldere taal de uitleg te vinden over de 20 belangrijkste spelsituaties. Met hulp van deze site leren basketballers, al van jongs af aan, ook de regels beter te accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels voor hun team de winst dichter bij!

Vanaf seizoen 2015/2016 zal iedere spelers van 14 t/m 18 jaar dit bewijs dienen te halen.

Alle spelers van 14 t/m 18 jaar, die nog geen scheidsrechterdiploma hebben gehaald, hebben daarom begin september een uitnodiging gekregen om de website www.Basketballmasterz.nl te bezoeken. Met de inlogcode die zij gehad hebben kunnen zij, na de verschillende regels geoefend te hebben, een toets doen om hun spelregelbewijs halen. Ook de jeugdspelers van onze vereniging hebben deze uitnodiging gehad en een aantal van hen zijn enthousiast aan de slag gegaan. 2 van onze jeugdspelers hebben dan ook ondertussen hun spelregelbewijs gehaald.

Wij feliciteren Patrick v.d. Heijden en Osman Osman dan ook van harte met het, als eerste spelers in de geschiedenis van BC Agathos, behalen van hun spelregelbewijs.

Helaas is nog niet iedereen zo enthousiast geweest en zich aangemeld. Maar geen paniek, alle andere jeugdspelers die nog niet zijn begonnen met de oefenopdrachten hebben nog wel even de tijd, voor 1 januari dienen ook zij hun spelregelbewijs gehaald te hebben.

Ben je tussen de 14 en 18 jaar, heb je nog geen scheidsrechtersdiploma en heb je geen uitnodiging gehad voor Basketballmasterz? Meldt dit dan aan de Begeleidingscommissie via BC@BCagathos.nl.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BC Agathos

Thema door Anders Norén