Agathos Playbook!

Basketball is in de afgelopen 10 jaar sterker dan ooit veranderd. In speelstijl en spelopvattingen. Van de Eredivisie tot aan de regionale u10 teams. Het werd dus tijd om voor Agathos een actueel Playbook op te stellen.

In het Spelboek/Playbook lichten wij de basisvisie van BC Agathos anno 2019 toe. Het document bevat nuttige tips over het geven van een training, een opbouw van training of seizoen, het opleidingsniveau per leeftijdscategorie, maar ook leuke trainingsoefeningen! Het playbook bevat dus veel nuttige informatie voor trainers, maar zeker ook voor spelers.

Open en bekijk het Agathos playbook hier!

Kort samengevat is, los van alle wijzigingen in speelstijl, de basketballvisie van Agathos al tientallen jaren ongewijzigd. In de loop der jaren zijn de accenten bijgeschaafd, maar de focus blijft op:

  • Snel,
  • Attractief,
  • Aanvallend,
  • Hard werkend,
  • Teambasketball

Aan de hiervoor genoemde visie voegen wij een focuspunt toe; Rebounding!

Goed reboundende teams hebben wedstrijden onder controle, krijgen weinig scores tegen, kunnen snel, attractief en aanvallend basketball spelen en leggen tegenstanders kun wil op. Maar bovenal werken goed reboundende teams enorm hard! Een onderdeel van basketball welke dus uitstekend past binnen de basketballvisie van Agathos!

Lees meer over het focuspunt Rebounding en specifieke trainingsoefeningen in het Agathos Playbook!

Dit Playbook is tot stand gekomen door enthousiasme en inzet van coaches en bestuursleden. Wij zijn erg trots op het resultaat en vertrouwen erop dat dit playbook bijdraagt aan het opleiden van onze (jeugd)leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *