BC Agathos

Agathos MU22-1 – Octopus MU22-1 67-74

De tegenstander uit Vught speelt fysiek altijd op het randje en zocht dat ook deze wedstrijd telkens op. Met kleine, gemene overtredingen proberen zij de tegenstander uit hun spel te halen. Zaterdag was dit niet anders en de mannen van Agathos hadden het daar zeker in de 1e helft moeilijk mee. Na een ruststand van 21-44 in het voordeel van Octopus, begon Agathos aan een imposante comeback. Met zeer snelle aanvallen en goed verdedigen werd Octopus overklast in het 3e kwart. Enige smet in het 3e kwart was het uitvallen van Kristiaan Boot, met een kwetsuur aan het hoofd. Het 3e kwart werd winnend afgesloten met een run van 24-7 voor Agathos, waardoor de stand, aan het begin van het 4e kwart, 45-51 was en alles weer mogelijk was. Luuk Dirven en Ghalid Jacob gingen voorop in de strijd naar de winst en na 4,5 minuut spelen in het 4e kwart kwam door een 3 punts-schot van Ghalid Jacob Agathos op voorsprong met 58-55. De wedstrijd golfde op en neer en nadat 2 spelers van Agathos het veld moesten verlaten met 5 fouten, werd in de laatste minuut, na een gelijke stand, de winst helaas gelaten aan Octopus. De eindstand kwam uit op 67-74 voor de gasten uit Vught. Op 9 maart mogen de mannen thuis om 12.45 in sporthal Dongemond zich revancheren tegen Slamdunk ’97. Scores Agathos: Jacob 32, dirven 17, Kremer 6, Smeets 4, Boot 3, Osman2, Stolk 2 en Hool 1