BC Agathos

Agathos MU22-Black Eagles MU22, 73 – 57

Na een teleurstellende eerste wedstrijd bij Goba, werd zaterdag de thuiswedstrijd tegen Black Eagles verdiend gewonnen. Vooral het lengtevoordeel van Agathos werd goed gebruikt, waardoor de meeste rebounds voor Agathos waren. Met mooie variaties in de aanvallen werd Black Eagles alle kanten van het veld op gestuurd, waardoor de tegenpartij diverse time-outs aan moest vragen om het tij te doen laten keren; zonder resultaat.
Agathos bleef geconcentreerd spelen in zowel de aanval als de verdediging met als resultaat diverse blocks op de tegenstander. De 1e helft werd afgesloten met een voorsprong van 42-21. Luuk Dirven was met 21 van de 42 punten goed op dreef.
Na rust schakelde Black Eagles over op een zoneverdediging waarmee Agathos moeite had.
Aanvallen werden te gehaast gespeeld en er werden in de verdediging onnodige fouten gemaakt waardoor Agathos in foutenlast kwam en de voorsprong niet werd vergroot. Daardoor konden de gasten diverse malen naar de vrije worplijn en konden ze bijblijven. Echter kwam de overwinning niet in gevaar voor de mannen van Agathos. Onder het toeziend oog van de nieuwe kleding sponsor café LinQ uit Raamsdonksveer werd de eindstand bepaald op 73-57.
Scores Agathos: Dirven 30,Stolk 10,Schraven 10, Jacobs 8,Osman 5, Hool 4, Smeets 4 en Kremer 2