BC Agathos

Ardito U14-1 – Agathos U14-2 55-71

Ook al stond er niks meer op het spel voor de kampioen, een uitwedstrijd tegen de nummer 2 laat je nooit schieten. Agathos wilde dan ook een 10 uit 10 winning-streak behalen. Agathos begon goed en sloeg in het eerste kwart meteen een gat: 13-26. Dat was maar goed ook, want de scheidsrechter was erg streng (en niet bijzonder consequent): Bas had na 13 seconden al 2 fouten en halverwege Q2 stonden Bas en Sylvan al op scherp met 4 fouten! Dat werd deels spelen met de handrem erop… Des te knapper is dat Agathos het hoofd koel hield. De hele wedstrijd schommelde het verschil tussen de 10 en 15 punten (28-40 bij rust en 39-52 na het derde kwart). Op het einde kon de handrem wat losser en liep Agathos uiteindelijk nog iets uit: met een 55-71 eindstand werd de 10e overwinning in evenveel wedstrijden behaald.

Meer over U14-2…