BC Agathos

Agathos U14-2 – Migliore U14-1 38-35

Agathos (nr. 5 op de ranglijst) kreeg bezoek van de nummer 2, Migliore. Beide teams waren wat gespannen en het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam: 4-8 na 10 minuten. In het tweede kwart had Agathos de smaak te pakken en na een 10-0 run stond het bij rust 17-10 voor Agathos. Vooral Sabrina (met maar liefst 12 punten!) was erg goed op dreef en ook Omar maakte 3 punten. Na rust (b)leek Agathos nog te slapen. Binnen 2 minuten stond het 17-16 en even later zelfs 19-21. Tijd voor een time-out om de boel op scherp te zetten. Dat werkte en Agathos kwam net voor het einde van het kwart op 25-25 door een score van Bas. Het slot was ongemeen spannend. Agathos kwam steeds 2 punten voor, maar vervolgens trok Migliore de stand steeds recht. Een paar minuten voor het einde leek het mis te gaan, toen het 32-35 werd. Fiene gaf, zoals we haar kennen, achterin geen centimeter weg en Sieb zorgde dat hij steeds aanspeelbaar was en hield de rust in het spel, zodat we voorin steeds een mannetje vrij hadden. In de laatste minuut wist Sylvan met een ‘reverse layup’ Agathos weer op voorsprong te brengen (36-35) en kon Thomas met één van zijn individuele acties de wedstrijd beslissen: 38-35. Een mooie en zwaarbevochten overwinning! Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop: uit tegen Vossenberg.

Meer over U14-2…