BC Agathos

Oirschot U14-1 – Agathos U14-1 69-42

Zaterdag was alweer de laatste competitiewedstrijd van 2018 voor de U14-1: uit tegen Oirschot. Agathos begon sterk en liep brutaal uit naar 0-4. Het sterke Oirschot stelde snel orde op zaken en boog de stand om naar 10-4. Het spel golfde goed op en neer, met mooie acties aan beide kanten: 19-11 na het eerste kwart. In het tweede kwart bleek Oirschot toch een maatje te groot en konden we met name de snelle omschakelingen niet bijhouden. Bij rust was de achterstand opgelopen tot 38-18. ‘Opdracht’ voor de 2e helft werd om de score van de vorige keer tegen deze tegenstander (39-79 nederlaag)  te verbeteren, voor de 40 punten te gaan en de tegenstander onder de 70 te houden.
De tweede helft was de concentratie bij Agathos beter en Luuk en Bas hielden de boel achterin goed dicht en zij pakten ook de nodige rebounds. Margo, Thijm en Patrick waren de schakels op het middenveld, die onze aanvallers Emma (19 punten), Sylvan (11p) en Jaron (8p) regelmatig wisten te vinden met mooie passes. Het lukte niet dichterbij te komen, maar de doelstelling om Oirschot niet te ver weg te laten lopen was prima geslaagd: via 51-28 na het 3e kwart, stond een 69-42 eindstand op het bord. Het was vandaag weer duidelijk te zien dat het team erg is gegroeid dit seizoen, en we kijken vol vertrouwen uit naar het vervolg in januari!

Meer over U14-1…