BC Agathos

Agathos U14-1 – ELBC U14-1 90-31

Voor het eerst in 4 weken mocht Agathos weer eens aantreden voor een wedstrijd. Het was zichtbaar even wennen, want de eerste minuten werden veel kansen gemist. Hierdoor kon ELBC bijblijven en zelfs op een 8-10 voorsprong komen. Een driepunter van Emma (er zou er nóg één volgen vandaag, net als één van Sieb) zorgde ervoor dat Agathos loskwam en na 10 minuten was uitgelopen naar 22-14. In het 2e kwart leek het nog even spannend te blijven (tot 26-18), maar toen zette Agathos aan en met een sterke run werd de rust gehaald met 41-19. De 2e helft was veel eenrichtingsverkeer. Agathos combineerde sterk en gaf achterin vrijwel niks weg (12 punten tegen in de hele 2e helft, mede dankzij het, wederom, sterke verdedigende werk van Luuk). Zo werd uiteindelijk een fijne 90-31 overwinning behaald. Emma haalde liefst 35 punten en de jarige Jaron kwam ook tot 16 punten. Volgende week staat de altijd beladen kraker uit tegen Blauw-Wit op het programma, de medekoploper in de competitie, waar de eerste plaats dus op het spel staat.

Meer over U14-1…