BC Agathos

Virtus U12-1 – Agathos U12-1, 25 – 54

De U12 behaalde afgelopen zaterdag een klinkende overwinning op naaste concurrent Virus. Agathos trad aan op volle sterkte en creëerde legio kansen in de eerste periode, maar verzuimde deze te verzilveren. Geheel tegen het wedstrijdbeeld in, pakte de thuisploeg een 2-0 voorsprong, waarna Lucas de gelijkmaker scoorde. Guy had vervolgens de mogelijkheid Agathos op voorsprong te schieten vanaf de vrije worpenlijn, maag zag beide schoten mis gaan. In de tweede periode zorgde Floris met vier punten op rij en Suzette met een mooie driepunter voor een kleine voorsprong van 7-13. Daarna was het alleen nog maar eenrichtingsverkeer. Agathos zette Virtus vroeg onder druk en liep dankzij scores van Nick uit tot 14-24 bij rust. Ook in de tweede helft bleef Agathos regelmatig scoren met fraaie individuele acties of via mooi uitgespeelde combinaties. Opsteker was, zeker in aanloop naar het treffen van aanstaande zondag tegen Biks Shots, dat alle spelers een of meerdere scores wisten te maken. Eindstand 25-54 voor Agathos. Scores: Lucas 10, Nick 9, Floris en Luc allebei 8, Suzette 7, Tessa 6, Guy 6 en Danielle 2.

Meer over GU12-1…