BC Agathos

Agathos U12-1 – Barons U12-2, 21 – 46

U12 wilde iets goedmaken voor eigen publiek na de pijnlijke nederlaag tegen Biks Shots. Tegenstander Barons was in de oefencampagne eenvoudig verslagen door Agathos. Maar het liep helaas allemaal anders. Agathos moest topscoorder Tessa (10 punten in de oefenwedstrijd) en Lucas missen. Daardoor kreeg Barons veel ruimte onder het bord. Daarnaast werd spelverdeler Guy, in de voorgaande wedstrijden goed voor een totaal van 34 punten, sterk verdedigd, waardoor Agathos niet goed de bal kon rondspelen. Dit resulteerde erin dat Agathos in de eerste helft slechts 5 punten liet noteren, door een driepunter van Nick en een bijna driepunter van Suzette. Ruststand 5-20. In de tweede helft zorgden Kuno met 6 punten en Floris met 4 punten voor meer dreiging onder het bord. Maar de achterstand was inmiddels opgelopen tot meer dan 20 punten verschil. Pas in de slotfase gooide Agathos alle schroom van zich af en bood het Barons gepaste tegenstand, met onder andere sterke acties van Luc en een eveneens goed en hardwerkende Bart. Eindstand 21-46. Beste speler bij Agathos was Daniëlle, die het gemis van Tessa, compenseerde met sterk verdedigende acties. Door het verlies moet Agathos de derde plaats nu afstaan aan barons. Op zaterdag 3 november start de tweede helft van de competitie met duel tegen Virtus dat eerder ruim werd verslagen. Drie weken later volgt de revanche tegen Barons, waarna in december de nummers 1 & 2 op bezoek komen.

Meer over U12-1…