BC Agathos

Agathos U12-1 – Virtus U12-1, 24 – 31

U12-1 verkeert in een vorm crises en ging afgelopen wedstrijd andermaal onderuit tegen het lager geklasseerde Virtus waarvan in de heen wedstrijd met ruime cijfers was gewonnen. Agathos op volledige sterkte startte veel belovend met scores van Tessa (4 punten), naar een mooie assist van Guy en Danielle (2 punten). Gevolgd door scores van Floris, Nick en Bart waardoor Agathos op een comfortabele 12-6 voorsprong kwam. Maar daarna wist Agathos de juiste richting niet meer te vinden en in plaats van de score verder uit te bouwen kregen de gasten steeds meer geloof en kwamen zowaar net voor rust op een 16-17 voorsprong. In de tweede helft hield de malaise aan en liet Agathos zich teveel afleiden door randzaken waardoor er irritaties ontstonden. De anders trefzekere Luc en Suzette kwamen er niet doorheen en stuitte steeds op een muur van verdedigers. In de voorlaatste periode bracht een goed spelende Floris de achterstand terug tot 3 punten (20-23) en leek Agathos de stand nog recht te trekken. Maar ook in de laatste periode lukte het Agathos niet de kansen te verzilveren. Bart en Lucas waren er een paar keer heel dichtbij. Omdat Virtus wel zorgvuldig met de mogelijkheden omging werd het uiteindelijk 24-31. Agathos zakt daardoor naar de voorlaatste plaats en heeft alleen het nog puntloze Vossenberg onder zich. De eerste volgende wedstrijd voor Agathos is op zondag 25 november tegen Barons in Breda. Topscorers bij Agathos waren Tessa en Floris beide met 6 punten.

Meer over U12-1…